Sıkça Sorulan Sorular

Altın Seyit Doğal Zeytin Yağları

Ürünlerin serbest yağ asidi ve benzeri tüm özelliklerine ürün detay sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Natürel sızma zeytinyağı %0,8 serbest yağ asidi oranının altında üretilen zeytinyağıdır. Kaliteli natürel sızma zeytinyağının International Olive Council’e (IOC) göre üç pozitif özelliği vardır; meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Meyvemsilik, zeytinin türüne göre elde edilen zeytinyağının karakteristik aromasıdır. Acılık, zeytinyağının baharatımsı tadı olarak nitelendirilir, biber acılığı değil, bitter çikolata veya roka acılığı olarak düşünülebilir. Yakıcılık ise yağın boğazda bıraktığı yakma hissini ifade eder. Bu özelliklerin zeytinyağında bulunması, yağın kötülüğünü değil besin değeri ve niteliği açısından zenginliğini yansıtmaktadır.

Ürünlerimiz Soğuk sıkımdır. Soğuk sıkım derecesi 20°C ile 25°C arasında gerçekleşmektedir.

Zeytinler toplandıktan sonra 4-12 saat SONRA soğuk sıkıma gitmektedir.

Soğuk sıkılan zeytinyağı azotlu paslanmaz krom tanklarda bekletilmektedir. Böylelikle oksijen ile teması kesilir ve oksidasyon önlenir.

Ürünlerimiz filtre edilmiştir. Kâğıt filtre yöntemi ile zeytinyağının içinde kalan yabancı maddelerin ayrışması ile filtreleme süreci gerçekleşir.

Zeytinyağını en iyi koruma yöntemi; kısa sürede tüketebileceğiniz kadar, teneke ambalaj veya ışığı geçirmeyen koyu renkli şişelerde satın almaktır. Güneş ışığı görmeyecek kuru ve serin bir ortamda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza ediniz. Bu sayede zeytinyağı daha uzun süre taze kalacaktır. Mevsim koşullarından dolayı zeytinyağını buzdolabında da saklayabilirsiniz ancak kullanmadan önce oda sıcaklığına gelmelidir çünkü zeytinyağı donabilir. Donup çözülmesi kalitesini etkilememektedir.