Blog

Altın Seyit Doğal Zeytin Yağları

En Kaliteli Zeytinyağları Ödüllendirildi

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde üretim yapan Altın Seyit Zeytinyağı, ülkemizin en kaliteli zeytinyağlarının ödüllendirildiği 12. Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’ndan altın madalya ödülüyle döndü.

Zeytindostu Derneği’nin bu yıl 12.’sini düzenlediği Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nın ödül töreni Ankara’da düzenlendi. Yarışmaya bu yıl 74 marka katılırken 6 premium, 30 altın, 11 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 51 numune Zeytindostu Kalite Ödülü almaya hak kazandı. Manisa’nın Saruhanlı İlçesine bağlı Seyitoba köyünde yer alan Altın Seyit markası, domat cinsi zeytinlerden üretilen “erken hasat natürel sızma zeytinyağı” ile altın madalya ödülüne layık görüldü. İlçeye 24km Manisaya 35km uzaklıkta bir dağ köyü olan ve ‘mahrumiyet bölgesi’ olarak adlandırılan Seyitoba Mahallesi’nde halkın tek geçim kaynağı zeytincilik. Atilla Çevikoğlu ve mahalle muhtarı Ali Çetinkaya’da bu mahrumiyet bölgesini adeta üretim bölgesi haline gerirerek Altın Seyit markasıyla tescillendirerek önemli bir istahdam kapısı oluştuturken bir yandanda kaliteleriyle Manisa’nın gururu oldular. Marka sahiplerinden Atilla Çevikoğlu, “Zeytinyağlarımızı bu mağrumiyet bölgesi olan köyde kaliteli üretim yaparak bir marka değeri oluşturmaya ve bu marka ile birlikte köyü de hem yerelde hem de Ulusal olarak tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

YARIŞMA 2 AŞAMADA YAPILIYOR

Yarışma hakkında bilgi veren Çevikoğlu, “Yarışma 2 aşamada yapılıyor. Aydın Ticaret Borsası’nda zeytinyağların teknik analizi yapılıyor. Bu aşamayı geçen zeytinyağlar, Muğla Ticaret Odası’nda duyusal analize giriyor. Duyusal analist uzman panelistler tarafından meyvemsilik,yakıcılık ve acılığına koklayarak ve tadarak bakılarak puanlama ürününe göre not verilerek Türkiyenin en kaliteli ve kusursuz zeytinyağları seçiliyor. Amaç zeytinyağ da kalitede farkındalık yaratmak Türkiyede üretilen kaliteli zeytinyağları tespit edip uluslararası platforma taşıyabilmek.” diye konuştu.

ÖĞRETMEN, UFUKLARINI AÇTI MARKA OLDULAR

Atilla Çevikoğlu, kendi çaplarında üretim yaparken mahallelerinde bulunan bir öğretmenin üretime verdiği katkıyla profesyonel üretime geçtiklerini belirterek, şu sözlere yer verdi; “Daha önce zeytincilik işini amatörce yapıyorduk. Köyün öğretmeni zeytinyağında bizde farkındalık yaratmaya çalıştı ve ufkumuzu geniş tutmamız da yardımcı oldu. Markalaşmak ve marka değeri oluşturmanın önemini köyde her defasında bizlere anlatmaya ve butik üretim yaparak bunu duyurabileceğimizi anlatmaya çalıştı. Biz de bu sayede 2017 yılında marka olmaya ve markalaşmaya karar verdik. 2017 yılında temellerimizi atarak amatörlükten profosyenelliğe doğru yavaş yavaş adım attık. O süreçten bu zamana kendimizi geliştirerek Zeytin Dost Derneği yapmış olduğu yarışmaya katılarak dereceye girdik. 2 Mart’da Ankara Ticaret odasında ki ödül törenin de Altın ödülünü aldık.”